Annons
Nyheter

Dom om dubbelmord överklagas till HD

Zoran Radovanovic, som dömts för två dubbelmord på äldre par i samband med anlagda bränder, överklagar det ena fallet till Högsta domstolen. Överklagan gäller branden och dubbelmordet på Hökensås norr om Jönköping.(TT)
Publicerad 3 maj 2016

Överklagan gäller branden och dubbelmordet på Hökensås norr om Jönköping. Där hittades kvarlevor från ett äldre par i resterna av en helt nerbrunnen sommarstuga förra våren. Polisens tekniker har varken kunnat fastställa brand- eller dödsorsak. Zoran Radovanovic och hans advokat Leif Silbersky anser att HD bör uppmärksamma just detta.

””
””

Zoran Radovanovic har erkänt det andra dubbelmordet, i Norrahammar drygt två månader senare. Offren var i båda fall personer som han varit kapitalförvaltare åt. Enligt domarna i såväl tingsrätten som Göta hovrätt var båda dubbelmorden planerade och hade ekonomiska motiv. Radovanovic dömdes till livstids fängelse.

Annons

Den dömde medger att han besökte paret på Hökensås före branden, och blod från de mördade fanns på en kofot som hittades i hans ägo.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons