Annons
Nyheter

Dömd för barnvåldtäkt i Thailand

Under semestern i Thailand använde den nu 72-årige svensken våld för att kunna förgripa sig på en tolvårig flicka under flera timmar. Nu döms han till fängelse i sex år för grov våldtäkt mot barn.(TT)
Publicerad 12 februari 2016
””

Lindeberg hör till en särskild grupp vid polisens nationella operativa avdelning som utreder svenskar som misstänks för sexuella övergrepp på barn i andra länder.

””

Flögs till Sverige

Annons

Redan i februari 2013 fick svensk polis uppgifter om att en då 69-årig svensk man fanns med i en brottsutredning i Thailand. En thailändsk och en kambodjansk kvinna misstänktes för att ha sålt en tolvårig kambodjansk flicka till svensken.

Först i maj 2015 överlämnades utredningen till Sverige sedan thailändarna insett att svensken inte tänkte återvända till landet och därmed inte kunde lagföras där.

””

Men tack vare den hjälporganisation som flickans mamma vänt sig till efter övergreppen hittades hon. Under två dagar hördes flickan under sammanlagt åtta timmar, förhör som senare spelades upp under rättegången i Attunda tingsrätt.

Flickans mamma och en person från hjälporganisationen flögs till Sverige för att vittna direkt på plats.

Nekar till allt

Den nu dömde 72-åringen nekar till allt. Han säger att han bara hjälpt en fattig kambodjansk kvinna och hennes tre barn genom att betala för ett hotellrum. När kvinnan tillfälligt fick ansvaret för en landsmaninnas dotter fick även hon bo på hotellet. Mannen hävdar att han är utsatt för en komplott med syfte att pressa honom på pengar.

Den utsatta flickan ska inte vara kvar i Thailand.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons