Annons
Nyheter

Döms för utelåsning av barn i snö

En pappa döms mot sitt nekande för att ha misshandlat två av sina barn. Bland annat har han enligt domen tvingat ett av barnen att vintertid stå en kvart på en balkong iklädd bara shorts och t-tröja när det var snö ute, rapporterar Helsingborgs Dagblad.(TT)
Publicerad 2 april 2019

En pappa döms mot sitt nekande för att ha misshandlat två av sina barn. Bland annat har han enligt domen tvingat ett av barnen att vintertid stå en kvart på en balkong iklädd bara shorts och t-tröja när det var snö ute, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Vid ett annat tillfälle tvingades båda barnen ut i kylan i bara underkläderna - och då ska pappan även ha kastat en hink med vatten över deras huvuden.

Annons

Mannen döms också för att ha tvingat barnen att slå varandra. Helsingborgs tingsrätt bedömer barnens vittnesmål som ytterst trovärdiga, skriver tidningen. Domstolen har kommit fram till att barnen misshandlats både fysiskt och psykiskt i flera år. Att misshandeln ofta pågått inför andra familjemedlemmar, som inte kunnat ingripa, har gjort kränkningen än allvarligare.

Straffet blir ett års fängelse för misshandel, olaga tvång och olaga frihetsberövande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons