Annons
Nyheter

Domstol ger poliser rätt till extrajobb

De två polisanställda fick inte fortsätta med sina bisysslor eftersom Polismyndigheten ansåg att det kunde rubba förtroendet för opartiskhet och skada myndighetens anseende. Men Arbetsdomstolen (AD) håller inte med och poliserna kan nu fortsätta med sina extrajobb, skriver tidningen Publikt.(TT)
Publicerad 11 juni 2017

De två polisanställda fick inte fortsätta med sina bisysslor eftersom Polismyndigheten ansåg att det kunde rubba förtroendet för opartiskhet och skada myndighetens anseende. Men Arbetsdomstolen (AD) håller inte med och poliserna kan nu fortsätta med sina extrajobb, skriver tidningen Publikt.

I ett fall jobbade en bombtekniker som instruktör i säker körning, och fakturerade genom enskild firma. I ett annat arbetade en polis extra som utredare på en familjevåldssektion, och anordnade som delägare i ett aktiebolag föreläsningar i skolor om riskerna på internet.

Annons

AD anser att riskgraden för polisers bisysslor visserligen är hög, men tycker ändå inte att det finns några direkta beröringspunkter mellan bisyssla och yrkesutövning i de båda fallen.

Polismyndigheten har nu hävt sina tidigare beslut.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons