Annons
Nyheter

Få begär ersättning efter skolmord

Bara tolv personer av kring 200 möjliga offer har begärt ersättning av Brottsoffermyndigheten efter morden på skolan Kronan i Trollhättan i fjol. Av de sökande är tio anhöriga till de avlidna, och de begär 75 000 kronor vardera.(TT)
Publicerad 14 maj 2016

Bara tolv personer av kring 200 möjliga offer har begärt ersättning av Brottsoffermyndigheten efter morden på skolan Kronan i Trollhättan i fjol. Av de sökande är tio anhöriga till de avlidna, och de begär 75 000 kronor vardera. De två andra är poliser som var först på plats efter larmet om morden, rapporterar SVT Nyheter Väst.

Listan med offer som skulle kunna ansöka om ersättning från Brottsoffermyndigheten har gjorts av Trollhättans stad. I kommunens anmälan finns cirka 200 namn, bland annat anställda på kultur- och fritidsförvaltningen, elever, lärare och annan skolpersonal, enligt SVT Nyheter.

Annons

Mördaren Anton Lundin Pettersson knivskar flera personer i ett rasistiskt hatbrott och sköts själv till döds av polis. Tre av hans offer dog: En 20-årig elevassistent hittades död strax efter attacken. En 17-årig elev avled senare av sina skador, liksom en 42-årig lärare.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons