Annons
Nyheter

Familj vann mot flygjätte

En familj i Bollebygd i Västergötland har vunnit en tvist med flygbolaget Lufthansa och får nu ersättning efter att deras semesterresa blev en dag försenad, rapporterar Borås tidning. Familjen skulle åka till Sydafrika i december 2012, men flygplanet dök aldrig upp på Landvetter.(TT)
Publicerad 3 juli 2015
En familj i Bollebygd i Västergötland har vunnit en tvist med flygbolaget Lufthansa och får nu ersättning efter att deras semesterresa blev en dag försenad, rapporterar Borås tidning. Familjen skulle åka till Sydafrika i december 2012, men flygplanet dö

En familj i Bollebygd i Västergötland har vunnit en tvist med flygbolaget Lufthansa och får nu ersättning efter att deras semesterresa blev en dag försenad, rapporterar Borås tidning. Familjen skulle åka till Sydafrika i december 2012, men flygplanet dök aldrig upp på Landvetter. I stället fick de åka dagen efter, men ansåg att de ändå borde få ersättning för förseningen.

Allmänna reklamationsnämnden (ARN) gick på familjens linje - även efter att Lufthansa begärt omprövning. När flygbolaget ändå vägrade följa beslutet gick det vidare till domstol, som nu har dömt Lufthansa att betala motsvarande strax under 30 000 kronor plus ränta för förseningen samt över 200 000 kronor för familjens rättegångskostnader.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons