Annons
Nyheter

Fängelse för att ha kört ihjäl två

I maj körde han rattfull ihjäl två personer efter en vansinnesfärd i bil i Märsta. Nu döms han till fängelse i fyra år och sex månader. Han fälls för grovt vållande till annans död och vårdslöshet i trafik. Han ska även betala skadestånd till de avlidnas barn.(TT)
Publicerad 7 juli 2017

I maj körde han rattfull ihjäl två personer efter en vansinnesfärd i bil i Märsta. Nu döms han till fängelse i fyra år och sex månader.

Han fälls för grovt vållande till annans död och vårdslöshet i trafik. Han ska även betala skadestånd till de avlidnas barn.

Annons

Mannen var påverkad av alkohol och andra droger när han körde på fel sida av vägen och körde in i flera fordon nära Märsta centrum. Fyra personer skadades och två personer, däribland en 70-årig kvinna, avled av skadorna.

Tingsrätten kom fram till att mannen kört vårdslöst och att han orsakade deras död. Han döms även för grovt rattfylleri och grov olovlig körning. Mannen har flera gånger tidigare dömts för allvarliga trafikbrott, senast i januari 2017.

"Fängelsestraffet är något längre än enligt praxis för liknande brott. Det beror på att mannen har återfallit i allvarliga trafikbrott" säger chefsrådmannen Lennart Christianson i ett pressmeddelande.

De avlidnas två barn får skadestånd med 50 000 kr vardera och ersättning för begravningskostnader, vilket mannen gått med på att betala.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons