Annons
Nyheter

Fängelse för pappa som våldtog sina barn

En man i Hälsingland har dömts till sex års fängelse för att under flera års tid ha våldtagit och misshandlat sina barn. Tingsrätten i Hudiksvall bedömer att barnens berättelser om händelserna är trovärdiga, och att det därmed finns övertygande bevis mot mannen.(TT)
Publicerad 11 juli 2017

En man i Hälsingland har dömts till sex års fängelse för att under flera års tid ha våldtagit och misshandlat sina barn. Tingsrätten i Hudiksvall bedömer att barnens berättelser om händelserna är trovärdiga, och att det därmed finns övertygande bevis mot mannen.

Den tidigare ostraffade mannen, som är i 40-årsåldern, döms för fem fall av våldtäkt mot barn, två fall av ofredande och två fall av misshandel. Brotten skedde mellan 2012 och 2016, skriver Hela Hälsingland.

Annons

Åklagaren hade yrkat på sju års fängelse. Mannen ska också betala 305 000 kronor respektive 435 000 kronor i skadestånd till barnen.

Mannen var också misstänkt för misshandel av barnens mor, men frias på den punkten. Han har under utredningen nekat till anklagelserna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons