Annons
Nyheter

Får tillbaka lägenhet efter bråk med diplomat

En utdragen konflikt om ett andrahandskontrakt med den libanesiska ambassadören Aline Younes ser ut att vara över. Hanna Emami, som hyrde ut lägenheten i Stockholm till diplomaten, har åter tillgång till lägenheten, skriver Expressen.(TT)
Publicerad 2 juli 2017

En utdragen konflikt om ett andrahandskontrakt med den libanesiska ambassadören Aline Younes ser ut att vara över. Hanna Emami, som hyrde ut lägenheten i Stockholm till diplomaten, har åter tillgång till lägenheten, skriver Expressen.

Ambassadören har tidigare vägrat att flytta ut, men enligt Aline Younes juridiska ombud kommer hon inte längre göra anspråk på lägenheten. Bråket har sin upprinnelse i att Hanna Emami hyrde ut lägenheten i andra hand utan tillstånd från hyresvärden.

Annons

Varken UD eller Kronofogden har kunnat hjälpa Hanna Emami eftersom Aline Younes har diplomatisk immunitet. Emami skulle ha förlorat sitt förstahandskontrakt om hon inte tog lägenheten i besittning före den 30 juni.

Ett rättsligt efterspel är att vänta då både Aline Younes och Hanna Emami blivit polisanmälda för egenmäktigt förfarande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons