Nyheter

Fem åtalas för inblandning i mord

Offret kidnappades från sitt hem och mördades i ett skogsparti utanför Uddevalla. Nu åtalas fem personer för gärningen. Två män, 20 och 22 år gamla, åtalas för mord. Enligt åtalet har de i ett skogsparti norr om Uddevalla huggit ihjäl offret med en yxa och filmat allt med mobilkamera.(TT)
Publicerad 7 september 2018

Två män, 20 och 22 år gamla, åtalas för mord. Enligt åtalet har de i ett skogsparti norr om Uddevalla huggit ihjäl offret med en yxa och filmat allt med mobilkamera. 22-åringen utpekas som den som utdelat huggen.

De två gärningsmännen, tillsammans med tre andra män, 42, 34 och 19 år gamla, åtalas också för en rad andra brott: rån, grov misshandel, människorov, medhjälp till olaga frihetsberövande och skyddande av brottsling.

Det var i början på december förra året som tre av männen straxt före lunch hämtade offret från hans bostad i en förort i norra Göteborg. I lägenheten bodde också den fjärde av de misstänkta. De ska ha tvingat av offret bankkort och koder och kunde på så sätt tillskansa sig över 100 000 kronor i offrets namn. De ska sedan ha drogat honom med tabletter och alkohol och fört honom till en kolonistuga i Göteborg där den femte av de åtalade befann sig. Offret hölls fånge under resten av dagen och ska i flera omgångar ha utsatts för grov misshandel.

Enligt åtalet kördes offret från Göteborg till ett skogsområde strax norr om Uddevalla där han slogs ihjäl. Kroppen dumpades i ett annat skogsområde i Skredsvik och hittades först två månader senare.

TT