Annons
Nyheter

Fem miljoner i knarkpengar

I hemmet hade 50-åringen drygt fem miljoner kronor i kontanter. Det är ett rekordbeslag för polisens narkotikarotel i Stockholm. Nu åtalas åtta personer i en härva med 70 kilo cannabis. - Det här är ett större spaningsärende som har pågått mot ett antal personer sedan slutet av förra året.(TT)
Publicerad 7 juli 2015
””

Polisen dokumenterade flera tillfällen då kilovis med cannabis såldes vidare. Under vintern och våren slog polisen till mot flera adresser i Stockholmsområdet. Hemma hos en 50-årig man i Johanneshov gjorde polisen ett sensationellt fynd. I en metallväska fanns 4 500 000 kronor i kontanter, och i en bag hittades ytterligare drygt 700 000 kronor.

””

Flera guldtackor

Annons

Dessutom hittades utländsk valuta och tre guldtackor, värderade till omkring 100 000 kronor.

””

I mannens bostad hittade polisen även en skarpladdad pistol och drygt sju kilo cannabis. Hos en 28-årig man i Farsta hittades drygt 40 kilo cannabis och hos en 33-årig man i Hägersten fanns nästan 33 000 euro i kontanter. Totalt har polisen beslagtagit omkring 70 kilo cannabis, till ett gatuvärde om sju miljoner kronor, och omkring sex miljoner i kontanter.

Okända för polisen

””

Åtta personer har åtalats för inblandning i härvan. 50-åringen åtalas för bland annat grovt narkotikabrott, vapenbrott och grovt penningtvättsbrott.

””

Rättegången inleds på torsdag.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons