Annons
Nyheter

Ohlsson kritiserar nej till omröstning i L

L-ledaren Jan Björklunds utmanare Birgitta Ohlsson kritiserar valberedningens nej till att hålla en rådgivande medlemsomröstning om vem som bör leda partiet.(TT)
Publicerad 5 juni 2017
””

Att valberedningen inte vill ordna en sådan förändrar inte hennes försök att ge Björklund en match, säger hon och hävdar att många medlemmar vill ha en omröstning:

””

Tror inte på bilden

Annons

Valberedningens motivering till att inte hålla en medlemsomröstning är att stadgarna inte tillåter det och att man inte kan ändra på förutsättningarna när processen för nomineringarna inför landsmötet i november redan är i gång.

Men Ohlsson och, bland andra, riksdagsledamoten Mathias Sundin anser att det mycket väl går att hålla en rådgivande omröstning; ingen har begärt en avgörande omröstning.

Ohlsson säger att hon känner stöd från personer som kontaktat henne. Att styrelser i flera länsförbund, fler än de som stödjer henne, snabbt uttalat stöd för omval av Björklund behöver enligt henne inte betyda att bilden är rättvisande eftersom det inte alltid är beslut tagna med enighet.

Vill ha henne kvar

TT träffar Jan Björklund i London där han följer valrörelsens slutskede. Han hänvisar till valberedningen på frågor om en medlemsomröstning.

TT: Varför är du bäst lämpad att leda partiet?

””

Deras förbund dröjer

Stora förbund som Skåne och Västsverige (Göteborg, Halland och Västra Götaland) har förklarat att de stödjer Björklund.

Ohlssons och Björklunds eget länsförbund, Stockholm, har inte meddelat något beslut än.

Länsordförande Anna-Lena Johansson skriver i ett mejl till TT att beslut meddelas när processen är klar, men vill inte säga något om när det kan bli. Lokala avdelningar, som Lidingö, ska hålla extrainkallat styrelsemöte och föreningen i Danderyd har, med ett majoritetsbeslut i styrelsen, lagt förord för Björklund.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons