Annons
Nyheter

Fler ska utvisas med nya metoder

Drygt en tredjedel av utvisningarna kunde verkställas under förra året - nu har polisen lämnat en punktlista till regeringen på hur arbetet ska bli mer effektivt. - Antalet utvisningar kommer att öka kraftigt, säger Per Löwenberg vid gränspolisen till svd. se.(TT)
Publicerad 6 februari 2016

Polisen har lämnat flera förslag till Justitiedepartementet om hur myndigheten ska kunna verkställa fler utvisningar av personer som fått avslag på sin asylansökan, skriver svd.se.

I nuläget finns omkring 20 000 personer i Sverige som ska utvisas med tvång - förra året lyckades polisen genomföra knappt 4 000 av de runt 11 000 utvisningsärenden som Migrationsverket lämnade över.

Annons

Polisen vill bland annat kopplas in tidigt i asylprocessen för att hjälpa till att fastställa personernas identitet och att personer som väntar på en utvisning måste anmäla sig oftare,

””

Andra förslag är att polisen ska få mer pengar för att kunna genomföra effektivare flygtransporter, att de asylsökande ska motiveras till att återvända genom samtal, samt att representanter från hemländer som saknar återvändandeavtal bjuds in till Sverige för att utfärda resehandlingar, enligt svd.se.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons