Annons
Nyheter

Fogden knep 765 000 i specialinsats med polis

Inte bara 38 onyktra förare utan även fordon, klockor, smycken och kontanter blev resultatet när polisen och Kronofogden gjorde en gemensam insats under två nätter i juni i Stockholms län. Att myndigheter samarbetar kring olika specialoperationer har visat se ge resultat över förväntan.(TT)
Publicerad 9 juli 2017

Inte bara 38 onyktra förare utan även fordon, klockor, smycken och kontanter blev resultatet när polisen och Kronofogden gjorde en gemensam insats under två nätter i juni i Stockholms län. Att myndigheter samarbetar kring olika specialoperationer har visat se ge resultat över förväntan.

Medan polisen kontrollerade 2 644 fordon utmätte Kronofogden samtidigt egendom till ett värde av 765 000 kronor. Pengar som nu ska gå till att betala skulder till brottsoffer och till att reglera andra skulder, skriver Kronofogden i ett pressmeddelande.

Annons

En av de främsta effekterna av samarbetet är att Kronofogden kan röra sig i miljöer man annars inte kunnat arbeta i, enligt myndigheten.

I mars genomförde polisen, tullen och Kronofogden ett liknande tillslag på flera flygplatser i landet. Syftet var att kontrollera in- och utförsel av kontanter och förhindra finansiering av terrorresor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons