Annons
Nyheter

Folkhälsomyndigheten ska förebygga dopning

Regeringen har beslutat att ge Folkhälsomyndigheten i uppdrag att stödja det förebyggande antidopningsarbetet med 2,5 miljoner kronor. Det skriver socialdepartementet i ett pressmeddelande.(TT)
Publicerad 10 mars 2018

Regeringen har beslutat att ge Folkhälsomyndigheten i uppdrag att stödja det förebyggande antidopningsarbetet med 2,5 miljoner kronor. Det skriver socialdepartementet i ett pressmeddelande.

Myndigheten ska ge stöd åt utvecklingen av arbetsmetoden 100 procent ren hårdträning och det nationella dopningsnätverket Prodis.

Annons

"Dopning är inte bara ett problem inom idrotten, det är ett samhällsproblem. Det riskerar att skada hälsan och leda till annat missbruk. Därför är arbetet för att minska användningen av dopningspreparat på svenska gym- och träningsanläggningar mycket viktigt", säger idrottsminister Annika Strandhäll i pressmeddelandet.

Enligt myndigheten bedöms minst 10 000 personer ha brukat dopningsmedel under det senaste året. Den typiske brukaren är en man mellan 18 och 34 år som styrketränar regelbundet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons