Annons
Nyheter

Folkligt firande väntar populär prinsessa

En hektisk helg väntar kronprinsessan. På fredag fyller hon 40 år - en födelsedag som uppmärksammas stort både i huvudstaden och på Öland. - Hon ligger etta på topplistan i kungahuset. Jag tror att hon kommer att dra mycket folk på gatorna på fredag, säger hovexpert Sten Hedman.(TT)
Publicerad 11 juli 2017

Fredagen börjar med tacksägelsegudstjänst i Slottskyrkan, följt av mottagning och kortege med häst och vagn genom Stockholm. Några timmar senare slås dörrarna upp till en festlig show på Borgholms idrottsplats på Öland, dit kungafamiljen anländer från Sollidens slott. Sittplatserna på idrottsplatsen är redan utsålda till kvällen som bjuder på både Christer Lindarw, Magnus Uggla och Malena Ernman.

Kommit nära

Annons

Men det tar inte stopp där. Festligheterna fortsätter på lördag, då kronprinsessan Victoria traditionsenligt firas utanför Sollidens slott på Öland. Många hängivna besökare kommer dit, år efter år, för att lämna presenter och få en glimt av födelsedagsbarnet.

Kronprinsessan är sannerligen omtyckt, säger Sten Hedman.

””

Populariteten grundar sig troligtvis också i att hon visat sig vara mänsklig, inte minst med tanke på de ätstörningar som hon drabbades av som yngre.

"Känner mig inte som 40"

Många har följt landets blivande drottning genom åren, säger Sten Hedman.

””

40-årsdagen är en milstolpe för de flesta. Men själv hade hon kanske helst låtit födelsedagen passera obemärkt.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons