Annons
Nyheter

Förälder anmäler skola för mobbning

En skola i Högsby kommun har anmälts till Barn- och elevombudet (BEO), av en förälder. Enligt föräldern har eleven utsatts för kränkningar och mobbning dagligen under hela sin skolgång, men trots påtryckningar från föräldrarna har skolan inte gjort något åt situationen, skriver Barometern.(TT)
Publicerad 10 mars 2018

En skola i Högsby kommun har anmälts till Barn- och elevombudet (BEO), av en förälder.

Enligt föräldern har eleven utsatts för kränkningar och mobbning dagligen under hela sin skolgång, men trots påtryckningar från föräldrarna har skolan inte gjort något åt situationen, skriver Barometern.

Annons

I anmälan framgår också att klassföreståndaren informerats men att det inte har förbättrat situationen, snarare tvärtom, anser föräldern.

Nu kräver Barn- och elevombudet, som lyder under Skolinspektionen, att Högsby kommun i egenskap av huvudman för skolan, ska svara på en lång rad frågor i ärendet senast den 21 mars. BEO vill bland annat veta hur rektor hanterat ärendet och om man gjort någon typ av utredning. Kommunen ska också redovisa elevens nuvarande skolsituation och bifoga en plan mot kränkande behandling. BEO vill dessutom veta hur planen har använts i det aktuella fallet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons