Annons
Nyheter

Företag tog betalt för assistans till döda

Ett assistansbolag i Umeå har anmälts av kommunen till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, efter att ha skickat fakturor för tjänster hos bortgångna människor. Företaget bedriver personlig assistans i Umeå.(TT)
Publicerad 11 augusti 2018

Ett assistansbolag i Umeå har anmälts av kommunen till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, efter att ha skickat fakturor för tjänster hos bortgångna människor.

Företaget bedriver personlig assistans i Umeå. När någon ur personalen är sjuk begär bolaget ersättning från Umeå kommun för sina merkostnader för vikarier, skriver Västerbottens-Kuriren.

Annons

I ett nu aktuellt fall har företaget enligt sin tidrapport arbetat flera pass hos en brukare under åtta dagar hösten 2017. Men brukaren avled en vecka innan arbetet ska ha utförts.

Enligt anmälan till IVO har bolaget också flera gånger ansökt om ersättning för en sjukfrånvarande assistent som sedan angetts som vikarie för en annan assistent hos en annan brukare men under samma tid. Företaget har också satt upp två assistenter under ett och samma pass, skriver Västerbottens-Kuriren.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons