Annons
Nyheter

Företag underkänns i miljögranskning

T-shirts och knivar är två produkter som ibland behandlas med kemikalier för att få särskilda egenskaper. Det kan till exempel vara att förhindra mögel eller dålig lukt.(TT)
Publicerad 6 juli 2015
T-shirts och knivar är två produkter som ibland behandlas med kemikalier för att få särskilda egenskaper. Det kan till exempel vara att förhindra mögel eller dålig lukt. I en granskning av Kemikalieinspektionen visade det sig att bara 4 av 29 av produkt

T-shirts och knivar är två produkter som ibland behandlas med kemikalier för att få särskilda egenskaper. Det kan till exempel vara att förhindra mögel eller dålig lukt.

I en granskning av Kemikalieinspektionen visade det sig att bara 4 av 29 av produkter i ett stickprovstest hade rätt märkning, rapporterar SvD.

Annons

Ämnena som bland annat används i kläder kallas biocider och kan i för stor mängda vara farliga för miljö och hälsa. Företagen som säljer varorna är skyldiga att kontrollera att de har en tydlig märkning.

””

Daho anser konsumenter bör försöka att undvika varor som marknadsförs som luktfria eller att de skyddar mot bakterier eller mögel.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons