Annons
Nyheter

Förslag: Modersmål på entreprenad

Bristen på modersmålslärare är stor - något som sätter press på skolorna när antalet nyanlända elever ökar. Därför bör modersmålsundervisning och studiehandledning i modersmål kunna läggas ut på entreprenad, enligt ett utredningsförslag som överlämnades till utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) idag.(TT)
Publicerad 12 februari 2016

Bristen på modersmålslärare är stor - något som sätter press på skolorna när antalet nyanlända elever ökar. Därför bör modersmålsundervisning och studiehandledning i modersmål kunna läggas ut på entreprenad, enligt ett utredningsförslag som överlämnades till utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) idag.

Det skulle innebära att kommuner och friskolor får möjlighet att utföra undervisning åt varandra. Även fjärrundervisning inom modersmål - via datorer - föreslås kunna läggas ut på entreprenad så att elever får den undervisning och handledning på sitt modersmål som de har rätt till.

Annons

Utredningen om modersmålsundervisning är en del av den överenskommelse om insatser med anledning av flyktingkrisen som gjordes mellan regeringen och allianspartierna förra året.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons