Annons
Nyheter

Försvaret krävs på miljonbelopp

De runt 5 000 barn och vuxna som fått i sig den förbjudna kemikalien PFAS i Ronneby och Kallinge kräver nu försvaret på 50 000 kronor vardera i ersättning. Kemikalien kommer från det brandskum som användes vid flygflottiljen F17 i Kallinge, och som sedan spreds via drickvattnet.(TT)
Publicerad 14 augusti 2015

De runt 5 000 barn och vuxna som fått i sig den förbjudna kemikalien PFAS i Ronneby och Kallinge kräver nu försvaret på 50 000 kronor vardera i ersättning. Kemikalien kommer från det brandskum som användes vid flygflottiljen F17 i Kallinge, och som sedan spreds via drickvattnet. PFAS-föreningen vill dessutom att de drabbade medlemmarna ska få fria kontinuerliga hälsokontroller och vård för eventuella biverkningar.

"Vi vill att ansvariga ska stå till svars för sitt utsläpp av miljöfarliga ämnen som förgiftat både mark, vatten, barn, ungdomar och vuxna!" skriver de i ett pressmeddelande.

Annons

Besvikelsen var stor när regeringen förra veckan gav beskedet att det inte blir något ekonomiskt stöd för att utreda effekterna av kemikalieskandalen. Men föreningen vill nu driva processen själva.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons