Annons
Nyheter

Arbogakvinnan: "Jag var manisk"

Arbogakvinnan pressades hårt i rätten på torsdagen kring de nio olika versioner hon berättat om vad hon gjorde på kvällen när hennes pappa mördades. - Allt är lögn och påhitt som beror på mitt psykiska tillstånd, säger hon.(TT)
Publicerad 8 juni 2017

På den trettonde rättegångsdagen kring de så kallade sommarstugemorden i Arboga förhördes den 42-åriga Arbogakvinnan i Västmanlands tingsrätt. Hon misstänks ha mördat sin pappa och försökt döda sin mamma - brott hon nekar till. Redan under den första timmen började hon gråta i rättssalen.

Åklagarnas huvudspår var att ifrågasätta kvinnans trovärdighet genom att läsa upp och spela upp de olika alibin för mordnatten som hon lämnat i förhör - bland annat att hon ska ha sålt sex till ett antal män på en bensinstation i Kungsör.

Annons

"Manisk och psykotisk"

42-åringen förklarade versionerna med att hon levt under stor psykisk stress, och att hon befunnit sig i ett chocktillstånd fram till december.

””
””

Den version som Arbogakvinnan nu står för är att hon var hemma under mordkvällen, men att hon var ute och handlade under kvällens gång. Hon erkände att hon bett flera närstående att fixa alibi till henne, men skyllde även det på stress.

"Han är för känslig"

Kvinnans 21-åriga ex-pojkvän har erkänt att han dödade hennes pappa med en kniv och att han sedan försökte döda även hennes mamma. Han har pekat ut 42-åringen som anstiftare och sagt att det var hon som skjutsade honom till sommarstugan den ödesdigra kvällen. Under slutet av rättegångsdagen gavs han tillåtelse att lämna rättssalen efter att ha klagat på huvudvärk.

Men 42-åringen tror inte att ex-pojkvännen är skyldig.

””

Fortsättning på måndag

Ett av kvinnans barn har i polisförhör gett henne alibi för mordnatten, men sedan tagit tillbaka uppgifterna. Kvinnan har argumenterat för att tingsrätten ska låta bli att ta upp förhören med barnet och hänvisat till "barnperspektivet". På onsdagen beslutade dock tingsrätten att barnets inspelade vittnesmål fick höras i rätten.

Rättegången fortsätter på måndag.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons