Annons
Nyheter

FP ser kärnkraft som maktmedel

Det är dags att se svensk energipolitik i ett större europeiskt och säkerhetspolitiskt sammanhang. Det slår Folkpartiets partiledare Jan Björklund och partiets energipolitiske talesperson Maria Weimer fast på SvD Brännpunkt och menar att Sverige måste behålla, inte avveckla, sin kärnkraft.(TT)
Publicerad 4 juli 2015

Det är dags att se svensk energipolitik i ett större europeiskt och säkerhetspolitiskt sammanhang. Det slår Folkpartiets partiledare Jan Björklund och partiets energipolitiske talesperson Maria Weimer fast på SvD Brännpunkt och menar att Sverige måste behålla, inte avveckla, sin kärnkraft.

I en tid när Ryssland använder sina gasleveranser som ett politiskt maktmedel har Sverige ett ansvar att hjälpa andra EU-länder att minska sitt beroende av rysk gas, anser Björklund och Weimer.

Annons

De ställer sig positiva till den av EU-kommissionen föreslagna Energiunionen som ska förbättra överföringskapaciteten av elöverskott mellan länderna.

Att förtidsavveckla kärnkraftverk är inte bara risk för svensk energiförsörjning utan även en risk för klimatet och en risk för Europas säkerhet, hävdar de.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons