Annons
Nyheter

Åkesson: "NMR är en terrororganisation"

SD-ledaren Jimmie Åkesson ser nazistiska NMR som en terrororganisation. - Det är mer terror än politik, säger han till TT. Åkesson tycker att det är "olustigt" att NMR kan närvara under Almedalsveckan, även om den svenska demokratin tillåter att man är nazist och har extrema åsikter.(TT)
Publicerad 7 juli 2017

Åkesson tycker att det är "olustigt" att NMR kan närvara under Almedalsveckan, även om den svenska demokratin tillåter att man är nazist och har extrema åsikter.

””

Åkesson hänvisar till att det finns personer med kopplingar till NMR som ägnar sig åt terror, som bomber mot motståndare och mot flyktingförläggningar.

””
Annons

Åkesson har dock svårt att se att polisen skulle kunna säga nej till att ge NMR mötestillstånd med dagens regler.

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin anser att det är fruktansvärt att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) är med i Almedalen.

””

En del personer och organisationer har valt att packa ihop och lämna Almedalen, eftersom de inte känner sig trygga eller välkomna i NMR:s närvaro.

””

Han understryker att Regionen Gotland inte har någon skyldighet att hyra ut en plats till "en nazistisk våldsbejakande grupp"

TT

Annons
Annons
Annons
Annons