Annons
Nyheter

Fridolin lyfter fram skolans kraft

Skolan är vägen ut ur ojämlikhet, säger Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin när det blev hans tur att äntra scenen på Spånga IP, mitt i ett område som just präglas av ojämlikhet. Spånga IP är platsen för den pågående politikerveckan i Järva.(TT)
Publicerad 12 juni 2017

Spånga IP är platsen för den pågående politikerveckan i Järva. Mitt emellan villorna i Spånga och de utsatta bostadsområdena i Rinkeby och Tensta.

På Järvaveckans tredje dag är det utbildning som är temat, vilket också märks i Fridolins tal.

””
Annons

Mer resurser

Han lyfter fram ett av Skolkommissionens förslag om att tillföra de mest utsatta skolorna sex miljarder kronor under tre år i statliga pengar.

””

Under dagen passade han också på att lansera ett nytt regeringsförslag om att återinföra obligatorisk prao i grundskolan. Två veckor då alla högstadieelever ska få en chans att prova på ett yrke, oavsett om de har föräldrar med kontakter eller andra ingångar till arbetsmarknaden.

””

Men han ägnar också en stor del av sitt tal åt klimathotet.

””

Kan växa mer

Och som för att betona klimattemat i talet, så mullrar åskan i bakgrunden och molnen hänger tunga över de runt några hundra åskådarna som kommit till Spånga. En rätt blandad publik med politiker, föreningsmänniskor, allmänt intresserade och journalister, ungefär som i Almedalen i Visby, om än i mycket mindre skala.

Gustav Fridolin höll tal under Järvaveckan redan i fjol. Då var han den ende partiledaren på plats, i år kommer alla, till och med statsminister Stefan Löfven som valt att nobba årets Almedalsvecka.

Fridolin tror att Järvaveckan har potential att växa mer, med fler möten och evenemang.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons