Annons
Nyheter

Går emot partilinjen om ensamkommande

Minst en handfull av Alliansens riksdagsledamöter kommer att rösta emot partilinjen när riksdagen beslutar om att ge uppemot 9 000 ensamkommande en ny chans att stanna. Inför torsdagens omröstning i riksdagen signalerar flera ledamöter att de inte tänker följa partilinjen.(TT)
Publicerad 4 juni 2018

Inför torsdagens omröstning i riksdagen signalerar flera ledamöter att de inte tänker följa partilinjen. Christina Örnebjär (L), Nina Lundström (L), Birgitta Ohlsson (L), Roland Utbult (KD), Annika Eclund (KD) och Emma Henriksson (KD) tänker rösta ja till regeringens förslag.

””

I sak förändrar det ingenting, eftersom regeringen redan har stöd av Vänsterpartiet och - efter moget övervägande - även av Centerpartiet.

Annons

Staffan Danielsson (C) meddelade dock under riksdagsdebatten att han tänker lägga ner sin röst.

Förslaget omfattar ensamkommande som kom före den 24 november 2015, som har fått vänta så länge på besked att de hunnit fylla 18 år och som har fått avslag på sin ansökan. De får nu möjlighet till en ny prövning för att studera på gymnasiet.

Elisabeth Svantesson (M) kritiserar förslaget för att vara rättsosäkert, godtyckligt och utan tillräckliga konsekvensbeskrivningar.

””
””

Ingen minister deltog i debatten, men Maria Ferm (MP), som är en av arkitekterna bakom förslaget, välkomnar att det ser ut att få stöd på torsdag.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons