Annons
Nyheter

Getrud hemma igen: "Fick tokspel"

Den lilla geten Getrud har kommit hem igen. Hon mår bra och gjorde rena krumsprång av glädje när hon återförenades med de andra getterna i hagen. - Hon fick tokspel när hon blev nedsläppt i hagen, du vet så där som folk som hoppar upp i luften och slår ihop klackarna. . .(TT)
Publicerad 3 juni 2017
””

Stals ur hagen

Den lilla geten Getrud rövades bort från hagen utanför Hässleholm och återfanns i förra veckan när hon räddades ur en het bil vid en badmintonhall i Stockholm. Victoria Mårtensson Winberg fick nys om att Getrud var i Stockholm via medier, och förstod då att geten inte alls blivit tagen av en räv vilket varit hennes första tanke.

Annons

Getrud togs sedan om hand på Skansen innan en vän till Victoria Mårtensson Winberg körde hem henne. Händelsen utreds nu av polis som både djurplågeri och stöld, berättar hon.

””

Get-yoga

Varför Getrud stals kan hon fortfarande inte riktigt begripa.

””

Framtidsplanerna för Getrud är betydligt mindre dramatiska än den senaste veckans händelser. Nu är hon bara tre månader gammal och ska fortsätta beta i hagen med de andra getterna. Vid två års ålder får hon träffa en bock, för att sedan gå i sin mors fotspår och bli mjölkget. Men äventyrens tid är inte helt förbi.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons