Annons
Nyheter

Hundratals lämnar svenska Amnesty

Amnestys beslut att stödja en avkriminalisering av sexköp har väckt starka känslor. Hundratals medlemmar har hoppat av svenska Amnesty - som röstade emot förslaget. - Vi är oerhört besvikna över beslutet, säger pressekreteraren Elisabeth Löfgren. "Sorgligt!(TT)
Publicerad 12 augusti 2015

"Sorgligt!", skrev Fi:s partiledare Gudrun Schyman på Twitter om Amnestys beslut som har rört upp starka känslor i sociala medier. Flera personer skriver att de kommer att sluta stödja Amnesty efter beslutet att organisationen ska verka för att avkriminalisera sexköp.

””

Löfgren säger att många som kontaktat organisationen är trevliga när de ringer för att säga upp sina medlemskap, att de gör det med sorg i hjärtat. På Amnesty var de beredda på att detta skulle hända, förslaget om att avkriminalisera sexköp läckte ut förra året och fick hård kritik från flera håll.

Annons

Svenska Amnesty kommer i dagsläget inte att delta i kampanjer som rör den infekterade frågan. Löfgren hoppas att de som funderar på att lämna organisationen tänker sig för innan.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons