Annons
Nyheter

M sluter led men kräver snabb bättring

Moderaterna sluter, nästan, leden men kräver hårdsatsning på Alliansen och bort från SD. Anna Kinberg Batra får en frist att vända opinionsraset, bättre förklara politiken och göra omtag.(TT)
Publicerad 1 juni 2017

Ordförande för Moderaterna i Östergötland, Christian Gustavsson, är mycket bekymrad över SCB-mätningen och står kvar vid sitt krav på Kinberg Batras avgång.

””
””

Men viktiga aktörer som M i Stockholms stad och län och Muf ansluter sig till, bland andra, länsförbunden i Skåne och Västra Götaland som uttalat fortsatt förtroende för Kinberg Batra. Men krav på bättring och varningar om kort om tid läggs in.

””
Annons

Han vill se en översyn av politik och kommunikation och byte av talespersoner och tjänstemän i staben centralt - "laget i stort".

Trycket ökar

Under de senaste dagarna har trycket ökat på moderatledaren, som själv är på väg hem efter en utlandsresa. Men i morgon ska hon vara tillgänglig för intervjuer vid en pressträff.

Anonyma avgångskrav och bred kritik har framförts. De närmaste veckorna ska hon ut i offentligheten flera gånger, bland annat vid sitt tal på nationaldagen samt i partiledardebatten i riksdagen. Trycket på att leverera något som kan ge hopp om vändning blir hårt.

Häromdagen ville M i Stockholms stad inte kommentera krisen, men i dag säger ordförande Joakim Larsson:

””

Men han säger att partiledningen, inklusive Kinberg Batra, måste bli bättre på att berätta om sin politik.

””

SD-utspel skadade

Det vill också Kjell Jansson, ordförande för M i Stockholms län. Han säger att partiledarens utspel om samtal med SD har skadat M.

””

TT: Vilket besked vill du se från partiledningen?

””

Han har fortsatt förtroende för partiledaren, säger att något måste hända snart men vill inte tidsbestämma fristen.

””
Annons

TT

Annons
Annons
Annons
Annons