Annons
Nyheter

Insats i Afghanistan ska utvärderas

Sveriges samlade insats i Afghanistan åren 2002-2014 ska utvärderas. Syftet är att dra lärdomar som kan användas i det fortsatta arbetet i Afghanistan och i framtida insatser i andra länder Utredningen ska täcka diplomatiska och militära verksamheter och utvecklingsstöd, inklusive polisiära bidrag.(TT)
Publicerad 8 juli 2015
Sveriges samlade insats i Afghanistan åren 2002-2014 ska utvärderas. Syftet är att dra lärdomar som kan användas i det fortsatta arbetet i Afghanistan och i framtida insatser i andra länder Utredningen ska täcka diplomatiska och militära verksamheter oc

Sveriges samlade insats i Afghanistan åren 2002-2014 ska utvärderas. Syftet är att dra lärdomar som kan användas i det fortsatta arbetet i Afghanistan och i framtida insatser i andra länder

Utredningen ska täcka diplomatiska och militära verksamheter och utvecklingsstöd, inklusive polisiära bidrag. Den ska gå igenom uppnådda resultat, om resurserna använts på bästa sätt och hur den civil-militära samverkan har fungerat, skriver utrikesminister Margot Wallström (S), försvarsminister Peter Hultqvist (S) och biståndsminister Isabella Lövin (MP) på DN Debatt.

Annons

Under åren 2002-2014 har den svenska militära insatsen i Afghanistan kostat tio miljarder kronor. Sedan 2001 har fem miljarder gått till bilateralt bistånd och mer än en miljard kronor i humanitärt stöd.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons