Annons
Nyheter

MP-toppar oense om förslaget

Valberedningen föreslår att Lövin ersätter Romson. Ett slag mot Miljöpartiets feministiska profil anser Jabar Amin (MP). Men partikamraten Janine Alm Ericson tycker att han är tramsig. - Det Jabar är ute med är ovidkommande trams, säger hon.(TT)
Publicerad 9 maj 2016

Riksdagsledamoten Jabar Amins förhoppning var att både Åsa Romson och Gustav Fridolin skulle få fortsätta i alla fall ett år till.

””

Enligt riksdagsledamoten Janine Alm Ericson (MP) är anledningen till att Miljöpartiet har två språkrör att de alltid ska kunna säkerställa en jämställd ledning. Att en kvinna byts ut mot en annan kvinna kan aldrig vara feministiskt fel enligt henne.

””
Annons

Starkt stöd

Miljöpartiets distrikt i Norrbotten var det enda distrikt som officiellt gick ut och krävde att både Romson och Fridolin skulle bytas ut. Men distriktet var, enligt dess vice ordförande Mats Dahlberg, splittrat och han är nöjd med förslaget.

””

Grön ungdoms språkrör Hanna Lidström är också nöjd med valberedningens förslag.

””

Förtjänar eloge

Varken Mats Dahlberg eller Hanna Lidström tror att valberedningens förslag skulle kunna skada partiets feministiska profil.

””

Per Bolund och Carl Schlyter, som sågs som potentiella efterträdare till Fridolin, svarade i förra veckan tydligt nej på frågan om de vill bli språkrör. Isabella Lövin var lite otydligare i sitt svar.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons