Annons
Nyheter

Jättelång maskros hittad i Sjöbo

Ett maskrosfynd i Sjöbo kan bli ett fall för Guinness rekordbok. När tolvåriga Thea Undenius var ute med sin kompis såg de något sticka fram under en buske. Det visade sig vara en maskros av det riktigt stora slaget. 125 centimeter lång är den - nästan lika lång som Thea Undenius själv.(TT)
Publicerad 3 juni 2015
Ett maskrosfynd i Sjöbo kan bli ett fall för Guinness rekordbok. När tolvåriga Thea Undenius var ute med sin kompis såg de något sticka fram under en buske. Det visade sig vara en maskros av det riktigt stora slaget. 125 centimeter lång är den - nästan

Ett maskrosfynd i Sjöbo kan bli ett fall för Guinness rekordbok. När tolvåriga Thea Undenius var ute med sin kompis såg de något sticka fram under en buske. Det visade sig vara en maskros av det riktigt stora slaget.

125 centimeter lång är den - nästan lika lång som Thea Undenius själv.

””
Annons

Huruvida maskrosen kan få en plats i rekordboken är ännu oklart. Men i väntan på ett utlåtande ligger den och väntar i familjens badkar. 2007 hittades en maskros utanför Gävle som mätte 104 centimeter. Och samma år hittades en 108 centimeter lång maskros av en norsk pojke, enligt Kvällsposten som rapporterar att världsrekordet just nu är 177 centimeter - det sattes i Kanada 2011.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons