Annons
Nyheter

Kan ha varit fel på olycksbuss i Lund

Polisutredningen har tidigare visat att bussolyckan i Lund i februari när en man omkom och flera personer skadades inte berodde på att det var något fel på olycksbussen. Nu har åklagaren begärt en kontroll av nya uppgifter som pekar på att bussen kan ha haft tekniska problem, rapporterar Sydsvenskan.(TT)
Publicerad 13 juli 2015
Polisutredningen har tidigare visat att bussolyckan i Lund i februari när en man omkom och flera personer skadades inte berodde på att det var något fel på olycksbussen. Nu har åklagaren begärt en kontroll av nya uppgifter som pekar på att bussen kan h

Polisutredningen har tidigare visat att bussolyckan i Lund i februari när en man omkom och flera personer skadades inte berodde på att det var något fel på olycksbussen.

Nu har åklagaren begärt en kontroll av nya uppgifter som pekar på att bussen kan ha haft tekniska problem, rapporterar Sydsvenskan.

””
Annons

Chauffören är fortsatt misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

Bussen skenade in i en folksamling vid en avspärrning i centrala Lund efter en stor vattenläcka där hett vatten forsade ut på gator och torg och orsakade en kraftig dimma. Polisen har tidigare uppgett att olyckan inte sätts i direkt samband med vattenutsläppet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons