Annons
Nyheter

Utredare: "Rektorn måste avgå"

Karolinska institutet och dess rektor Anders Hamsten kände mycket väl till de ryska operationerna. Det säger professor Bengt Gerdin som på institutets uppdrag utredde misstankarna om forskningsfusk.(TT)
Publicerad 9 februari 2016

Den så kallade KI-affären med kirurgen Paolo Macchiarini har växt så mycket att hela trovärdigheten för svensk forskning nu står på spel.

I sådana lägen krävs starka symbolhandlingar. En sådan handling vore att Karolinska institutets rektor, Anders Hamsten, ställer sin plats till förfogande.

Annons

Det säger professor Bengt Gerdin, som var den som på KI:s uppdrag utredde misstankarna om forskningsfusk kring kirurgen Paolo Macchiarini och som har djup kunskap om ärendet, till TT.

””

Bondeoffer

TT: Borde Anders Hamsten avgå?

””

TT: Dokumentärfilmaren Bosse Lindquist säger att KI kände till de ryska operationerna. Vad säger du om det?

””

Gränslandet

TT: I tidningen Sjukhusläkaren skriver de som anmälde Paolo Macchiarini för forskningsfusk att Karolinska institutet dessutom kände till allt som behövdes för att bevisa fusk redan för 1,5 år sedan. Vad säger du om det?

””

TT: I eftermiddag presenterar KI:s styrelse den som ska utreda hanteringen av ärendet. Borde även misstankarna om forskningsfusk utredas?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons