GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kollektivtrafiken rustas upp i Malmö

Kollektivtrafiken i Malmöområdet står inför den största upprustningen sedan bygget av Citytunneln efter en uppgörelse mellan Sverigeförhandlingen, Malmö stad och Region Skåne. Åtta stadsbusslinjer och utvecklad pågatågtrafik från Kävlinge via Lomma in till Malmö ingår i paketet, liksom 14 nya cykelbanor.(TT)
Publicerad 2 juni 2017

Kollektivtrafiken i Malmöområdet står inför den största upprustningen sedan bygget av Citytunneln efter en uppgörelse mellan Sverigeförhandlingen, Malmö stad och Region Skåne.

Åtta stadsbusslinjer och utvecklad pågatågtrafik från Kävlinge via Lomma in till Malmö ingår i paketet, liksom 14 nya cykelbanor. Malmö stad åtar sig samtidigt att bygga mer än 28 000 nya bostäder i Malmöområdet.

"Med fyra miljarder i investeringar är det här den största satsningen på infrastruktur och kollektivtrafik i Malmö sedan Citytunneln. Satsningarna gör det snabbare och smidigare att åka kollektivt till och från Malmö och knyter samtidigt samman stadens olika delar till en hållbar helhet", kommenterar Malmös kommunstyrelseordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh i ett pressmeddelande.

TT