Annons
Nyheter

Kommunalare: Viktiga frågorna diskuteras inte

Hjärtefrågor om vård och omsorg bortprioriteras och det kostar ett försvagat S-stöd bland LO-medlemmar, tror fyra kommunalare som TT träffar i Malmö. Snacket i deras fikarum har därför också bytt fokus - från välfärdsfrågor till migrationspolitik.(TT)
Publicerad 11 juni 2018
””
””

Efterlyser välfärdsfrågor

Alla fyra arbetar inom äldreomsorgen i Malmö, saknar ett ljus på välfärdfrågorna och beskriver ett alarmerade läge på jobbet som måste få större uppmärksamhet i politiken, för att förbättra situationen för såväl anställda som brukare. Välfärdsfrågor har tyvärr inte samma plats på Socialdemokraternas agenda som de en gång haft, resonerar undersköterskorna.

””
Annons

När ens viktigaste hjärtefråga inte får tillräckligt stöd hos det parti man tidigare sympatiserat med börjar kollegor sondera terrängen hos andra partier, tror undersköterskan Dorcas Dadzie. Och nu är det tydligt att andra partier, till exempel Sverigedemokraterna, försöker söka ökat stöd bland besvikna LO-medlemmar ute på arbetsplatserna, enligt Glimhed.

"Det är nu eller aldrig"

Stödet för Socialdemokraterna bland LO-väljare sjunker enligt SCB:s stora partisympatimätning - från 46,4 procent i november till 38,5 i maj. Bland LO-anslutna ökade SD-stödet från 20,0 till 24,9 procent under perioden.

SCB-siffrorna kommer som ett hårt slag, berättar undersköterskan Olga Krivtsova, som med resultatet i handen säger sig ha fått mer kraft att omvända de som inte längre tror på Socialdemokraterna.

””

Sympatiraset för Socialdemokraterna oroar också Ewa Glimhed.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons