Annons
Nyheter

Kvinna frias från mordförsök på sin man

En 31-årig kvinna som greps i april misstänkt för mordförsök efter att ha huggit sin man med en kniv, frias helt av tingsrätten i Linköping, skriver Corren. Det var den 28 april som polisen larmades till ett hus utanför Ödeshög i Östergötland.(TT)
Publicerad 2 juli 2017

En 31-årig kvinna som greps i april misstänkt för mordförsök efter att ha huggit sin man med en kniv, frias helt av tingsrätten i Linköping, skriver Corren.

Det var den 28 april som polisen larmades till ett hus utanför Ödeshög i Östergötland. En 36-årig man hade knivhuggits och fördes till sjukhus där han opererades akut.

Annons

Hans fru som greps nekade till brott under rättegången och hävdade nödvärn. Hon säger att mannen försökt ta stryptag på henne och att hon hade viftat med en brödkniv. Mannen hävdar att hon attackerat honom med kniv i samband med ett gräl.

Åklagaren anses inte ha lyckats motbevisa kvinnans uppgifter om att hon befann sig i en nödsituation och kvinnan frias därför. Mannen döms till villkorlig dom med samhällstjänst i 75 timmar för att han vid ett tidigare tillfälle misshandlat kvinnan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons