Annons
Nyheter

Lagligt köpa illegala skjutvapen

Elva personer är frihetsberövade, misstänkta för delaktighet i smuggling av vapen. Men de som beställt vapnen kan gå fria - att beställa illegala vapen är inte brottsligt. Polisen kräver nu en lagändring.(TT)
Publicerad 11 april 2015

En stor vapenhärva är på väg att nystas upp av polisen efter att en stor mängd illegala vapen avsedda för svenska marknaden beslagtagits, en insats TT rapporterade om på fredagen.

Polisen kom den misstänkta smugglarligan på spåren efter ett tillslag i Slovenien den 21 september, då fem automatvapen och 59 handgranater hittades i en bil på väg till Sverige.

Annons

Vapen och knark

Efter en samordnad operation har 105 handgranater, ett tiotal automatvapen, flera kilo sprängämnen, ett antal pistoler och stora mängder narkotikaklassade tabletter beslagtagits.

I Sverige sitter tre personer häktade, misstänkta för synnerligen grovt vapenbrott, försök till grovt smugglingsbrott och grovt narkotikabrott.

””

Grovt kriminella

Polisen misstänker att vapnen beställts av grovt kriminella, men beställarna kan gå fria.

””

Regeringen utreder nu om förberedelse, försök och stämpling till grova och synnerligen grova vapenbrott ska bli olagligt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons