Annons
Nyheter

Lättare för studenter att klara ekonomin

Studenter som blir sjukskrivna på deltid ska i särskilda fall kunna behålla hela studiemedlet, har regeringen beslutat. I dag är detta inte möjligt och alternativen blir ofta att studenten försöker plugga på heltid, trots sjukdom, eller måste söka sjukpenning och avbryter studierna.(TT)
Publicerad 7 juli 2017

Studenter som blir sjukskrivna på deltid ska i särskilda fall kunna behålla hela studiemedlet, har regeringen beslutat. I dag är detta inte möjligt och alternativen blir ofta att studenten försöker plugga på heltid, trots sjukdom, eller måste söka sjukpenning och avbryter studierna. Med regeländringen ska studenter, vid särskilda skäl, kunna lyfta fullt studiemedel och plugga på halvtid under sjukskrivningen. Det kan till exempel bli aktuellt för dem med kroniska sjukdomar som går i skov.

Regeringen tillsätter också en utredning som bredare ska se över villkoren vid sjukdom under studietiden. Utredaren ska bland annat undersöka vilka rehabiliteringsåtgärder som kan bli aktuella för studenter, enligt ett pressmeddelande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons