Annons
Nyheter

23-åring frias för polisbilsexplosion i Malmö

En 23-årig man som åtalats misstänkt för att ha sprängt en patrullbil parkerad utanför en polisstation i centrala Malmö i december frias, meddelar Malmö tingsrätt i ett pressmeddelande.(TT)
Publicerad 8 mars 2018

En 23-årig man som åtalats misstänkt för att ha sprängt en patrullbil parkerad utanför en polisstation i centrala Malmö i december frias, meddelar Malmö tingsrätt i ett pressmeddelande. Skälet till att 23-åringen frikänns är det inte har gått att bevisa att det var mannen som ska ha placerat de två pyrotekniska produkterna på polisbilen som sedan exploderade.

"Att brottet utgjort ett allvarligt angrepp mot rättsväsendet med ett högt straffvärde är uppenbart. För att någon ska kunna fällas till ansvar för brott krävs dock att det är ställt bortom rimligt tvivel att det är den åtalade som är skyldig till gärningen", kommenterar rådmannen Jacob Heister i ett pressmeddelande från Malmö tingsrätt.

Annons

I domen pekar tingsrätten bland annat på att det inte finns några tekniska spår som knyter den tidigare misstänkte mannen till gärningen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons