Annons
Nyheter

Misstag att fälla ekar i Karlskrona

Landstinget i Blekinge fällde ett par gamla ekar på sjukhusområdet i Karlskrona av misstag. Träden skulle nämligen kunna ha varit en livsmiljö för den rödlistade läderbaggen som tidigare upptäckts i området. Det är en skalbagge som lever undanskymt i gamla håligheter i lövträd.(TT)
Publicerad 5 juni 2015

Landstinget i Blekinge fällde ett par gamla ekar på sjukhusområdet i Karlskrona av misstag. Träden skulle nämligen kunna ha varit en livsmiljö för den rödlistade läderbaggen som tidigare upptäckts i området. Det är en skalbagge som lever undanskymt i gamla håligheter i lövträd.

"Det var olyckligt att vi inte kände till detta. Men nu gör vi vårt bästa för att ta hand om träden på bästa sätt och för att ha ett tätare samråd med länsstyrelsen i det fortsatta byggandet på sjukhusområdet", säger Per Johansson, förvaltningschef för Landstingsservice, i ett pressmeddelande.

Annons

Huruvida det fanns några läderbaggar i de fällda träden är oklart. Men i samråd med länsstyrelsen ska de fällda träden flyttas till en solig lövskogsbacke i området - där hoppas man att eventuella läderbaggar kan leva vidare.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons