Annons
Nyheter

Nya trista siffror för pressad Moderatledare

De dystra opinionssiffrorna fortsätter att rulla in för Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra. Enligt en ny undersökning tycker var tredje alliansväljare att hon bör avgå före valet nästa år.(TT)
Publicerad 9 juli 2017

Enligt undersökningen som Novus gjort på uppdrag av SVT Nyheter anser bara 42 procent av drygt 1 000 tillfrågade alliansväljare att hon bör sitta kvar. En av fyra har ingen uppfattning i frågan.

Något nära förestående byte av partiledare är dock inte aktuellt inom Moderaterna, enligt Lars-Ingvar Ljungman, valberedningens ordförande.

””
Annons

Borde höra av sig

””

Lars-Ingvar Ljungman utesluter dock inget.

””

Satsa på arbete

I dag är det Moderaternas dag i Almedalen, sist av alla partier, och inför sitt tal på förmiddagen skriver Anna Kinberg Batra i ett debattinlägg i Svenska Dagbladet att Moderaterna vill satsa på arbete i stället för bidrag. Målet är 500 000 nya jobb till 2025.

För att nå målet vill Moderaterna göra det mer lönsamt att ta ett jobb och jobba fler timmar. Därför vill partiet sänka skatten på arbete, framför allt för låga inkomster. Man vill också införa ett bidragstak så att det alltid ska vara mer lönsamt att arbeta än att gå på bidrag.

Moderaterna säger också nej till regeringens skattehöjningar, som man anser används för att finansiera bidrag, vilket leder till färre jobb. "Lägre bidrag leder inte bara till utrymme för ökade välfärdssatsningar. Rätt utformat och i kombination med sänkt skatt på vanliga inkomster ger det också fler jobb", skriver Kinberg Batra.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons