Annons
Nyheter

Fridolin: De andra struntar i miljön

Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin satsade på det gröna kortet när han talade i Almedalen. Han anklagade de andra partierna för att ha miljöpolitik som försvinner snabbare än snapchat.(TT)
Publicerad 8 juli 2017

Efter en hel dags regnande höll regnskurarna upp när Gustav Fridolin ställde sig på Almedalsscenen inför 700 åhörare. I publiken fanns också medlemmar ur nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) som fått tillstånd att vara i Almedalen i helgen. De reagerade skarpt när Fridolin i slutet av talet talade om värderingar.

””

NMR buade och protesterade, men överröstades av publikens applåder.

Annons

MP gnetar på

Inte oväntat handlade en stor del av talet om miljö och klimat och de framgångar som MP anser att de nått i regeringen. Ett oglamoröst, gnetigt arbete, om man får tro Fridolin, som har stora problem med att få både sina egna och partiets opinionssiffror att lyfta.

””

Han kritiserade också att ingen av de andra partiledarna som talat under Almedalsveckan ägnat särskilt mycket tid åt klimatet.

””

Snapchat-politik

Och han ger inte mycket för när andra partier säger att de ska prioritera miljöpolitiken.

””

Men han gav sig också in på mer okänd politisk terräng när han precis som många andra partiledare under veckan tog upp segregation, otrygghet och tuffa villkor i utsatta områden. Och han tryckte på att det inte enbart behövs brottsförebyggande åtgärder, utan också brottsbekämpande.

””

Barnsäkra städer

Tidigare på dagen presenterade MP tio förslag för att göra städerna mer barnsäkra. Sammanlagt kostar förslagen en halv miljard kronor.

””

MP vill bland annat sätta upp ett nationellt mål om att alla tolvåringar ska känna sig trygga att cykla till skolan.

Dessutom vill MP sänka momsen för bilpooler från 25 till sex procent, ge arbetsgivare möjlighet att skattefritt tillhandahålla cyklar till sina anställda och ändra lagen så att anställda ska kunna använda sitt friskvårdsbidrag för att hyra eller köpa cykel.

Annons

TT

Annons
Annons
Annons
Annons