Annons
Nyheter

MP vill bli en av de stora

Miljöpartiet har inte längre som mål att bli det tredje största partiet. Nu är målet att ha ett stabilt tvåsiffrigt opinionsstöd 2017 och på sikt bli ett av de stora politiska partierna.(TT)
Publicerad 13 juni 2015

I december 2017 ska Miljöpartiet ha nått ett tvåsiffrigt opinionsstöd i de två senaste mätningarna från Statistiska centralbyrån, slår partiet fast i dokumentet Målbild 2018 där partiets politiska strategi fram till nästa val dras upp.

Det innebär att få minst tio procent i SCB-mätningen både i maj och november 2017, ett rejält lyft jämfört med den senaste mätningen, då partiet fick 6,4 procent.

Annons

Inför valet 2014 hade MP målet att bli tredje störst i riksdagen, en plats som SD istället fick.

””

Och han ser även andra utmaningar än opinionssiffror.

””

Just att utveckla den egna politiken får inte prioriteras bort, anser Wallner.

””

MP ska därför ha ett rådslag om grön ekonomi nästa år.

””

Bland annat ska partiet titta på framtida skattebaser och finansieringskällor, men även hur ekonomisk utveckling mäts och feministisk ekonomi.

I dokumentet står också att MP i god tid ska hantera regeringsfrågan inför 2018, inklusive vilka konflikter MP  bör och kan ha med regeringspartnern Socialdemokraterna.

I planen ingår också att ha fler medlemmar än någonsin, i dag är de 20 000, och att lyfta miljön till en av väljarnas fem viktiga frågor. I första hand ska partiet prioritera vardagsnära miljö- och skolfrågor. Därefter migration och mänskliga rättigheter.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons