Annons
Nyheter

MP vill satsa 50 miljarder på klimatet

Miljöpartiet vill investera 50 miljarder i klimatet under de kommande fyra åren. Ett av målen är att den sista droppen fossilt drivmedel ska säljas senast år 2030. - Vi står inför mänsklighetens största utmaning som är den globala uppvärmningen.(TT)
Publicerad 10 augusti 2018
””

Reformpaketet presenterades på en pressträff i ett varmt riksdagshus på fredagen.

””

TT: Det handlar mycket om flyg- och bränsleskatt?

””
Annons

Sol och vind

Användningen av bensin och diesel ska minska genom bland annat utbyggd järnväg och höghastighetståg, avståndsbaserad skatt på lastbilstransporter samt fler åtgärder för att minska flygets klimatpåverkan.

Bland övriga förslag märks satsningar på sol- och vindenergi, metoder för att fånga in koldioxid i atmosfären och 1 000 nya cykelbanor. Partiet vill också göra det enklare att bo och jobba på landsbygden.

"Brist på förslag"

Isabella Lövin hoppas att klimatet får utrymme i valspurten - och ger Alliansen en känga.

””
””

Rickard Nordin, klimatpolitisk talesperson i Centerpartiet, svarar:

"Miljöpartiet vill väl men är tyvärr besatta av hur mycket pengar de gör av med. Men det är inte hur många kronor och ören man kan spendera utan hur mycket utsläppen minskar som betyder något för klimatet. SCB:s statistik visar ju att utsläppen ökat med Miljöpartiet vid makten. När vi bestämde över miljöpolitiken sjönk utsläppen", säger han i en skriftlig kommentar till TT.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons