Annons
Nyheter

Nu kan alla få varningar i telefonen

Efter att de sista mobiloperatörerna anslutit sig till det nya systemet, som gör det möjligt att skicka sms med Viktigt meddelande till allmänheten (VMA), kan alla i Sverige nu få varningsmeddelande i mobiltelefonen.(TT)
Publicerad 11 juni 2018

Från och med den 7 juni är alla operatörer anslutna till det nya systemet vilket innebär att alla som befinner sig inom ett visst område kommer att få aktuella varningar till sina mobiltelefoner, skriver SOS Alarm i ett pressmeddelande.

Det kan till exempel handla om meddelanden som varnar för bränder, olyckor eller attentat. Att kunna nå mobiltelefoner som befinner sig inom ett särskilt område blev möjligt genom en lagändring som trädde i kraft den 1 juli förra året men det är inte förrän nu som alla operatörer i landet anslutits.

””
Annons

Men det här innebär inte slutet för utomhusalarmet Hesa Fredrik eller möjligheten att gå ut med varningar via till exempel radio eller tv.

””

Sms-systemet ska fungera som ett komplement och ett varningsmeddelande som går ut via sms kommer också alltid att gå ut via radio och tv.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons