Annons
Nyheter

Ny polisutbildning hamnar i Malmö

En av kommande två nya polisutbildningar förläggs till Malmö högskola. Utbildningen startar med en första kull i januari 2019. Att placering blir just Malmö beror enligt rikspolischef Dan Eliasson bland annat på att polisen behöver attrahera fler från regionen.(TT)
Publicerad 5 december 2017

Att placering blir just Malmö beror enligt rikspolischef Dan Eliasson bland annat på att polisen behöver attrahera fler från regionen.

””

Han framhåller att rekordmånga sökt till polishögskolan nu i november. Och att stolar stått tomma på nuvarande polisutbildningar beror enligt honom till stor del på att rekryteringsmyndigheten inte haft möjligheten att testa så många sökande som behövts. Något de kommer att ha följande år, enligt Eliasson. Han framhärdar att antagningen har fördubblats sedan 2012

””
Annons

Polismyndigheten fick den 20 juli 2017 uppdraget från regeringen att undersöka förutsättningarna för att etablera ytterligare två lärosäten, ett i västra och ett i södra Sverige. En ökad befolkning och nya typer av brottslighet är två anledningar till att regeringen vill se fler poliser i landet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons