Annons
Nyheter

Ocker och vanvård - politiker riskerar vräkas

Bilder från en riksdagsledamots lägenhet i Stockholm visar på omfattande vanvård med ohyra i hela bostaden och tusentals larver i kylskåpet över gammal mat, skriver tidningen Hem & Hyra.(TT)
Publicerad 4 juni 2018

Bilder från en riksdagsledamots lägenhet i Stockholm visar på omfattande vanvård med ohyra i hela bostaden och tusentals larver i kylskåpet över gammal mat, skriver tidningen Hem & Hyra.

Det var när bostadsrättsföreningen skulle genomföra en obligatorisk ventilationskontroll efter en vattenskada som problemen uppdagades. Efter åtskilliga kontaktförsök med ägaren, som inte svarade, kunde föreningen till sist ta sig in i mannens lägenhet med hjälp av Kronofogden. Nu vill föreningen få ut mannen ur lägenheten för akut sanering så att inte ohyran sprider sig till grannarna. Lägenheten riskerar säljas på exekutiv auktion.

Annons

Hem och Hyra skriver också om att en kvinna, som nyligen dömdes i hyresnämnden till att betala tillbaka en rekordhög ockerhyra på totalt 221 070 kronor, har fortsatt att hyra ut sin lägenhet. Den nuvarande hyran är på 36 000 kronor i månaden - 3 000 kronor mer än för det hon dömdes för.

Hyresvärden Svenska Bostäder anser nu att kvinnan, som kandiderar till riksdagen, inte har behov av sin lägenhet eftersom hon redan har ett hus och en bostadsrätt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons