Annons
Nyheter

Oklara bevis mot terrormisstänkt

Bevisningen räcker inte till mot den 37-årige svenske man, som greps på flygplatsen Heathrow i London i höstas misstänkt för terroristbrott. Mannen är folkbokförd i Karlskrona och har suttit häktad i sju månader i Storbritannien.(TT)
Publicerad 1 juni 2015

Bevisningen räcker inte till mot den 37-årige svenske man, som greps på flygplatsen Heathrow i London i höstas misstänkt för terroristbrott. Mannen är folkbokförd i Karlskrona och har suttit häktad i sju månader i Storbritannien. Men åklagarna anser att bevisningen inte räcker för att väcka åtal, enligt P4 Blekinge.

37-åringen har misstänkts för att ha varit närvarande på en plats där terroraktiviteter planerats. Han ska också ha genomgått vapenutbildning i terrorsyfte samt ha haft förbjudna "handböcker" i terrorism i sin dator när han greps.

Annons

Enligt brittiska tidningen The Guardian och flera nyhetsbyråer lyckades inte åklagarna få fram den känsliga information från den brittiska regeringen som man behövde för att kunna lägga fram bevisning i rätten, rapporterar P4.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons