Annons
Nyheter

Olsson kan få straff tidsbestämt

Polismördaren Tony Byström, tidigare Tony Olsson, kan få sitt straff tidsbegränsat. Han har kallats till förhandling i Örebro tingsrätt i augusti, skriver expressen. se. Han dömdes till livstids fängelse i juni 2000 efter de så kallade Malexandermorden 1999 då två poliser sköts ihjäl.(TT)
Publicerad 3 juli 2015

Polismördaren Tony Byström, tidigare Tony Olsson, kan få sitt straff tidsbegränsat. Han har kallats till förhandling i Örebro tingsrätt i augusti, skriver expressen.se. Han dömdes till livstids fängelse i juni 2000 efter de så kallade Malexandermorden 1999 då två poliser sköts ihjäl.

Det är tredje gången under de 15 åren i fängelse som Tony Byström ansökt om att få straffet tidsbegränsat. I de båda tidigare fallen avslog tingsrätten hans begäran. Rättsmedicinalverket gjorde i april ett utlåtande om att han borde få friare permissioner, baserat på att han genomgått en attityd- och beteendeförändring i positiv riktning. Verket ansåg dock att det fanns en osäkerhet på grund av hans "höga grad av planering, manipulativa förmåga och exceptionella hänsynslöshet".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons